jueves, 2 de abril de 2009

'La ley del palo' avanza en EE UU

Aquí va una altra notícia d'Estats Units que crec que és interessant de comentar:

200.000 estudiantes sufren castigos físicos cada año - Un condado de Georgia se suma a los 13 Estados donde esta práctica es habitual en las escuelas

"La lletra amb la sang entra", això sembla que encara segueix vigent als Estats Units, un dels pocs països desenvolupats en el que el càstig físic a les escoles segueix sent legal. Aquest fet es dóna especialment en guetos, zones de pobresa i violència, i en zones rurals.

A Twiggs, a l'Estat de Georgia, s'acaba de reinstaurar el flagell amb pales de fusta. "A vegades els nens petits obeeixen millor amb aquests mètodes".

L'agressió física per part dels professors és legal a 21 Estats, i d'ells n'és freqüent a 13. En especial cal destacar Texas i Missisipi, on s'aplica el 40% dels càstigs que s'apliquen en tota la nació.

L'estudi demostra que, cada any, 200.000 nens dels EEUU reben algun tipus de càstig físic, que van des de empentes fins als càstigs més severs.


Després de llegir la notícia, em plantejo; com és possible que aquests fets es donin a ple s.XXI a la primera potència mundial?! Com a docents de nens i joves haurien de saber educar amb mètodes més pedagògics i no a cop de pal! On està l'arrel del problema que porta a utilitzar aquests càstigs dins l'aula? Potser en el sistema educatiu, o en la formació del professorat, o en la societat...o potser és en el conjunt de tot això!

Tot i que Estats Units ens queda molt lluny, i a vegades ens sembla que el que està lluny no ens afecta, com a futurs pedagogs hauríem de plantejar-nos que com és possible que a dia d'avui, encara necessitem recórrer a aquests tipus de càstigs per poder educar.

Aquí us deixo una llista dels països on encara està autoritzat pegar als alumnes dins l'aula:

Botsuana, Burundi, República Centroafricana, Chad, Cuba, Guinea Ecuatorial, Ghana, Gibraltar, Guatemala, Indonesia, Laos, Liberia, Madagascar, Malasia, Níger, Nigeria, Panamá, República de Corea, Singapur, Somalia, Tayikistán, Tanzania, EE UU, Vietnam, Zimbabue. Además, lo permiten en otra veintena de pequeños Estados y colonias, como Bahamas, Barbados, Belice, Islas Caimán, Dominica o Islas Salomón, entre otras.

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/ley/palo/avanza/EE/UU/elpepisoc/20080821elpepisoc_3/Tes

No hay comentarios:

Publicar un comentario