miércoles, 11 de marzo de 2009

El preu de l'educació

Mirant noticies sobre educació m'he topat amb la següent:

La educación infantil les cuesta a los padres un 26% más de media que la universitaria según el INE
  • El coste medio de un niño de 0 a 2 años es de 1.581 euros anuales según el INE
  • Un universitario supone para su familia un gasto menor de 1.255 euros al año
  • El PP propone que se garantice una plaza de 0 a 3 años si los padres trabajan o estudian

RTVE.es/RNE 24.02.2009La Encuesta sobre Gasto de los Hogares en Educación del Instituto Nacional de Estadística (INE) señala que el coste medio más alto corresponde a los niños de 0 a 2 años, con 1.581 euros anuales, mientras que el de la enseñanza universitaria es de 1.255 euros. Lo que supone que las familias españolas gastan un 26% de media más en la educación de los bebés que en la de los universitarios.

La portavoz de la Plataforma estatal por la Educación infantil, Pepa Cruz, ha abogado en Radio Nacional por "una legislación específica que proporcione una escuela infantil de calidad" y que reconozca los derechos educativos de los niños de 0 a 6 años. También ha reclamado un "tratamiento digno" para los profesionales, los maestros, porque "no sirve cualquiera" aunque no considera necesario que sea obligatoria la educación de 0 a 3 años.


Només em cal llegir el títol de la notícia per veure que es tracta d'un preu desmesurat per l'educació dels mes petits. Moltes famílies necessiten portar als nens i nenes a les llars d'infants, però fins a quin punt les famílies de classe mitja poden pagar aquests preus per l'educació dels més petits? I això per no parlar de les famílies sense recursos econòmics...

Tot i que l'educació infantil no és obligatòria, penso que hauria de tractar-se d'una etapa més reconeguda, tant a nivell dels infants, com dels professionals. A l'etapa d'educació infantil es treballa amb nens i nenes de 0 a 6 anys, però ens hauríem de plantejar; que siguin més petits que en la resta d'etapes, vol dir que els estem educant menys?

Personalment pertanyo a una família nombrosa de set germans i m'esgarrifo pensant el que els meus pares han invertit en la nostra educació. Penso que hauria d'haver més facilitats, ja que l'educació dels infants d'aquesta etapa és igual o fins i tot més important que en qualsevol altre.

martes, 3 de marzo de 2009

Classe "debat" sobre el Pla Bolonia (26/02/09)

Penso que la classe del 26 de Febrer mereix un espai en el meu blog. Improvitzadament vem fer de la classe un petit debat explicatiu sobre el que pensem que serà el Pla Bolonia, que si més no ens va ajudar a aclarir una mica els nostres dubtes sobre aquest canvi educatiu, i a l'hora veure el poc que sabem sobre ell.

Aquí deixo un link on el secretari d'Estat d'Universitats respón algunes preguntes claus sobre el Pla Bolonia. Son preguntes molts bàsiques però tota informació serà ben rebuda...!

http://bolonia.fecyt.es/contenido.asp?dir=09_FAQ#ancla10

L'inici...

Aquí comença el meu blog, el meu espai personal d'opinió sobre tot allò relacionat amb l'assignatura de Teoria de l'educació.

Una teoria és un conjunt de conceptes i preposicions, la finalitat de la qual és organitzar, explicar i descriure un conjunt d'observacions.

Si apliquem aquesta definició a l'educació, puc dir que el que espero apendre durant el temps que duri l 'assigantura és a entendre, analitzar, valorar i ser crítica amb aquells conceptes i fets relacionats amb l'educació.

I ara, només em falta donar-vos la benvinguda i que comenci l'acció en aquest blog!